genomminblick.blogg.se

Fast jag vill tro att jag är poesi, är jag bara en galen estet

"do what you must do to fill that whole. Wear another shoe, comfort the soul"

Publicerad 2015-08-30 17:46:39 i Allmänt,

Hejsan bloggen! Hoppas ni mår bra och allt sånt. Själv mår jag relativt bra, även fast jag är ganska seg för tillfället. Detta i kombination med en lååång attgöralista är inte det bästa...
Rubriken är från "sleep don't weep" med Damien Rice. Han är en artist som jag lyssnat extreeemt mycket på denna vecka, och i synnerhet denna låt. För alltså, vad skulle jag inte ge för att få en låtskrivarlektion med han? För han äär riktigt grym på det, och jag tror dessutom att vi skriver musik på liknande sätt.
 
I tisdags vaknade jag och var seg. men, upp till en lååång skoldag som började med konstarterna och samhället. Det verkar tyvärr vara en skittråkig kurs med en ganska jättedålig lärare. Efter det hade jag en halvtimmes håla då jag inte minns vad jag gjorde, men sen var det matte, som var... intressant. Vår lärare verkar vara extreeemt förvirrad, vilket var B.
Efter det hade jag ännu ett hål där jag och några andra skulle gå till SYV för att ta bort våra språkval. Dock var det upptaget där, så jag tror vi satte oss i bibblan och hade intresanta diskussioner och chillade med livet. Efter denna håla var det engelska, då vi gjorde en övning då vi skulle komma på så mycket som möjligt om vår engelskalärare, då vi gick på vårt första intryck. Vi lyckades bland annat gissa rätt på att hennes bokhylla är sorterad i alfabetisk ordning, vilket folk hade extremt kul åt. Efter det så var det en kort lunch, varefter historia stod på schemat. Det var basically kursgenomgång, och sen hade vi svenska då vi fick göra ett rättstavningstest och lite annat mush.
Sen kom jag typ hem tror jag, och gjorde inte så mycket med mitt liv (vad jag minns).
 
I onsdags var det inspark, vilken jag var opepp på, för jag hade hört rykten om att folk blev äggade och grejer. Dock var det ganska charmigt, visade det sig. Vi alla hade en gemensam grej att ha unibrows, rött läppstift samt en musiknot på ena kinden, och "ES 15B" skrivet antingen i pannan eller på andra kinden. Så innan insparken sprang alla runt och målade det i ansiktena på varandra. Själva insparken var dock ganska kul. Vi hade bland annat dragkamp mot A-klassen, som slutade med att vi drog sönder repet. Vi körde även mjöl-leken, som gick betydligt bättre för mig denna gången. Dock så landade jag rätt i någons mjöl-spottloska när vi körde dragkampen.
Efter insparken var det dags för lunch, som tillbringades med trevliga människor. jag fikade även lite, och jag konstaterade att skolans veganska fudges är väldigt goda. Efter det var det gympa, då vi också basically gick igenom kursen, och hade en mindre orienteringsföreläsning. Sen var dagen slut, och jag gick hem, och tänkte förbereda mig inför ett föredrag med Ung Vänster. Dock visade det sig vara framskjutet, så jag kunde chilla med livet den kvällen.
 
I torsdags, vad gjorde jag då? jag sov länge, för jag började sent, och hade engelska. Den var ganska charmig, dock minns jag inte riktigt vad vi gjorde. Men efter den var det iaf lunch tror jag. Sen var det matte, och vi gjorde lite olika uppgifter. Sist men inte minst var det svenska, då vi basically hann med ett fett läsförståelsetest.
Efter svenskan mötte jag Elvira i reseptionen, och vi gick till Netto hemma för att handla. Så det gjorde vi, och så gick vi hem och lagade mat. Pappa tyckte dock det var märkligt att vi köpte Daim, men han köpte inte min ytterst rimliga förklaring till varför... Han är lite märklig, den där pappa. Under tiden vi lagade mat lyssnade vi på Damien (som Elvira gillade, och jag var glad) och sånt. Själva maten var lite kaosartad, fast god. Jag får lära mig att kaosa mindre i fortsättningen...
Efter maten satt jag, Elvira och Nettan och hade något djupt samtalsshit tror jag, innan hon drog hem, och jag chillade med livet, i princip.
 
 
I fredags var jag pepp när jag vaknade, för vi skulle ha ensemble. Så det hade vi, och vi körde "I want to break free". Jag och de andra sångarna satt i ett rum och övade, och jag blev utnämnd till da master of pulsmaking (för jag gillar sånt när en sjunger a capella). Sen gick vi till övriga ensemblen och körde, vilket var kul. Efter ensembleuppspelet satte sig jag och några andra i ett övningsrum, där jag freakade ut på ett piano. Folk blev impade av mitt sätt att ta ut låtar, vilket var mycket nice. Vi konstaterade även att alla vi hade extremt olika musiksmak. När vi suttit där i någon timme så gick vi och hängde med några andra som satt i matsalen. Jag fikade och sånt, och sen var det historia, där vi fick en uppgift kastad i ansiktet. yaay!
Efter historian var det lunch, och sen var det matte, då vi körde en mattediagnos. Därefter var det håla, då vi satt och hängde i matsalen. Slutligen var det sedan dags för estetisk kommunikation, då vi basically fick en weird uppgift vars resultat kommer bli extremt intressant... Vi ska göra någonting, oklart vad, av endast 2 tidningar, en sopsäck och en tejprulle.
Efter denna lektion mötte jag Elvira som skulle följa mig till tåget mot Växsjö (och det är en jätteweird stavning hallå, det är inte rätt att skriva så!). Där skulle jag nämligen ha styrelsemöte. På den tågresan satt jag och mös ett tag med en podcast, tills Lena dök upp, och vi satt och hade djupa samtal. Alltifrån framtiden, tilll politik, där jag höll en låååång utläggning om feminism, hur olika förtryck hänger ihop samt tolkningsföreträde. Mycket charmigt.
Väl framme i Växjö mötte vi de andra, och gick till kansliet och dumpade väskor. När det var gjort begav vi oss till vårt stampizzaställe, där alla traditionsenligt dressade om sin pizza på ett eller annat sätt. Mycket charmigt. Pizzorna var dock goda, och efter det så gick vi tillbaks till kansliet. Under den tiden fick jag bevittna när Linus och Lucy hade en rolig debatt om språk (eller så var det något annat kul de debatterade). Efter att vi dumpat folk på kansliet gick vi i snaxgruppen till Villys och köpte... snax. Linus tyckte bland annat att en gurka hade en weird form, och ingen fattade varför. Vi sprang även runt och letade nötter, och jag och Linus gick runt och konstant sjöng på en melodislinga i en av hans låtar. Charmiga grejer.
Efter snaxhandlandet gick vi tillbaks, där Lucy nästan direkt fick aggera datorsupport åt merparten av styrelsen. hur det gick till är ytterst oklart, men på något weird vis så funkade det. Vi hade även massa intresanta diskussioner om rikssyrelsekickoffen, utifrån perspektivet "utifrån, följandes allt på twitter". Det var intressant. Vi pratae även twitter i almänhet, samt lite annat mush. jag och Linus satt även i ett lekrum och spelade gitarr, samt gav varandra lite massage. Bådas, men framför allt hans nackar var extreeemt spända, så det behövdes.
 
Igår vaknade vi och var sega allihopa. men på något obegripligt vis så kom vi alla upp, åt frukost och tog tag i våra liv. Efter det så mötade vi, och jag ledde detta möte. jag insåg att jag var extreeemt informell. Vi tog många bra beslut under detta möte, och alla hade väldigt kul åt i synnerhet en punkt, där diskussionen spårade ur. Någon kom även på en sådan där härlig idé som inte var seriös, men som helt plötsligt blev seriös. Detta något är jag extremt pepp på. Under dagen kläckte även Linus ur sig att timmen med feministiskt självförsvar på Pride var bortkastad. Han hade nästan rätt, låtsas vi.
Efter mötandet satt jag och andra och chillade med livet lite, tills vi åkte in till centralen och hem igen. På den resan var jag ganska asocial, vilket dock var skönt. Väl hemma åt jag middag, satte mig ner och spelade musik och sånt där.
 
idag har jag i princip bara varit hemma och gjort massa serious business. Eller, försökt plugga, vilket har gått sämre än väntat. Men, min självdisciplin har aldrig varit på topp. Men nu har jag bloggat (en punkt mindre på min attgöralista, yaaay), så nu ska jag fortsätta med annat mög. Adjöss!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela