genomminblick.blogg.se

Fast jag vill tro att jag är poesi, är jag bara en galen estet

"I wonder what you sound like when you're not wearing words"

Publicerad 2015-11-23 19:10:52 i Allmänt,

Hallå och allting sånt där! Tusen år sen jag bloggade, I know. Men, vi kör ändå!

Rubriken är en Anni di Franco-låt som heter "work your way out" som är drogmaterial om du frågar mig.

 

Måndagen den 9 vaknade jag och var glad, för det var konsert och allt sånt där. Och jag började med sång då vi gengenrepade sångmässigt, samt bestämde presentation och sånt. Efter sången var det lunch, och sen körde jag lite till med Hillamari vilket gick helt ok, förutom att jag kastade dynamiska ändringar i ansiktet på henne (som vi sedan satte). Efter det repet var det mentorstid, gemumush och kör. På den sistnämnda jobbade vi "a child (is born" och det gick faktiskt relativt bra ändå.

Sen efter kören åkte jag hem, åt mat och allt sånt där innan jag åkte tillbaka till skolan igen. Där satt jag i matsalen (där vi skulle ha konserten) och laddade med ett par andra som skulle spela, innan jag och Hillamari gick och genrepade och jag sjöng upp mig. Sen var det soundcheck och en stunds laddartid innan vi började. Det gick relativt bra ändå. Fiolen och pianot och sången och allting lät mycket mycket vackert om du frågar mig. Dock var det på en viktig fras som vi kaosade lite i typ 2 sekunder, så det var ganska B. De andra som körde var också jättejättejätteduktiga, vilket gjorde mig glad. Dock var jag den enda som körde på svenska, vilket gjorde mig mindre glad.

När jag kom hem sen tror jag basically att jag sov och sånt.

 

Tisdagen den 10 började med koskos, då vi körde impresionistisk dans och det makade inte sense. Sen hade vi matte, engelska (då jag inte minns vad vi gjorde) och lunch, då inte heller något särskilt hände. Eller jo, en random människa jag inte kände kom fram till mig i matkön och berömde mig för gårdagens framträdande! Crazy!

Sen tror jag vi hade historia och svenska, då jag inte heller minns vad vi gjorde. Det var allmänt en intetsägande dag.

 

Onsdagen den 11 hade jag gemu och allt sånt, våra vanliga lååånga hålor som jag inte har något minne av alls, samt en gympalektion då vi snackade puls och då vi konstaterade att Linna hade dödsångest och Tindra tyckte väldigt mycket var läskigt (vilket de var med på och allt sånt).

 

Torsdagen den 12 var jag i princip ledig hela dagen. Så, jag sov, läste recept och sånt där. Fast jag hade utvecklingssamtal och medan jag väntade på att det skulle sättas igång spelade jag in en slaskdemo på den där låten jag skrev på ingen tid alls i mitten av oktober (som blev jättekonstig).

Sen lagade jag as usual mat med Elvira. Den här gången blev det lins- och currygryta, samt en mjuk pepparkaka till efterrätt. Den sistnämnda blev... väldigt mycket, men med en glasyr som inte smakade mycket. Förmodligen mitt fel dock, då jag inte kan hantera det här med matskedar av lingonsylt, uppenbarligen.

 

Fredagen den 13 (dramatiskt datum) började med vokalensemble där vi jobbade på bra och allt sånt där. Jag fick ett charmigt soloparti och den här låten börjar likna något bra. Sen gick vi ner till kafféet, hängde med massa klassisar, och det slutade med att vi hamnade i ett ensemblerum. Där hamnade jag i sin tur vid ett piano (fastän Isak var där, wich is crazy!) där jag spelade ett psalmkomp-isch till en Håkan-låt. Vad händer ens?

Sen hade vi en historialektion med fortsatta genomgångar, lunch samt matte, varefter jag kom hem och sånt. Den kvällen tog jag det väldigt lugnt vilket var skönt.

 

Lördagen den 14 vaknade jag upp till nyhetskaoset om Paris, där både TV:n och sociala medier inte pratade om något annat. Det var en aning chokerande, och naturligtvis otroligt hemskt. Men, det blev en långfrukost och en i övrigt ganska chill dag.

 

Söndagen den 15 gick folk i livet dock och såg en ganska jättegrym konsert. Det var två snubbar som hette Stefan och Kim som stod på en scen, med fiol och gitarr och tusen andra instrument som både de och andra spelade. Och de var totalt crazy och spektakulära och allt sånt! Jag hade noll förväntningar när jag gick dit, men det höll inte så länge. De körde alltifrån ett Michael Jackson-medley á la stråkar, "you race me up" á la almänt jättefint samt folkmusik. Deras röstregister sträckte sig också cirka jättelångt, och pianisten var totalt crazy (Isak, jag har hittat din överman i galna pianister).

Förutom detta så såg jag troligen även Gud i mataffären. Also known as navid fucking Modiri, alltså. Men han är Gud, så är det bara. Och ni som inte fattat det borde antingen kolla upp människan, eller så lever ni i förnekelse... Tillbaka till ämnet, han var troligen i mataffären, och jag fick totalt totalpanik, och hade jag varit lite mindre välanpassad hade jag förmodligen skrikit rakt ut.

 

I måndags började dagen med sång, då jag fick en ny låt av Monika som heter "leaving on a yetplane". Vi hade först lite struggles med att hitta en version att gå efter som jag inte var emot (alla andra lät ju för glada för alltings bästa, inte ok). Till sist hittade vi dock en söt, och vi jobbade alltså med denna låt. Sen var det lunch, då jag hängde med Emmy en del. Tills hennes kompis Annie från hennes gamla skola dök upp. Hon visade sig vara väldigt trevlig, och vi connectade ganska bra, och snackade bland annat HBTQ-frågor och massor av mush. Vi tre hamnade i biblioteket, där så småningom ännu en människa jag inte kände dök upp, men hon pratade inte med mig.

Efter det var det de vanliga lektionerna mentorstid, gemu och kör. Och nu jävlar börjar våra jullåtar sitta!

 

I tisdags var också en tämligen intetsägande dag tror jag bestämt med maaassa långa lektioner, en bok kastad i ansiktet (inte bokstavligen) och sånt där.

 

I onsdags hade vi gemu och lunch, men efter denna hamnade jag och Emmy i ett övningsrum som i gamla tider! Eller, så länge sen var det ju inte, men det var ett tag sen. Jag fick responsa hennes låt och yra om ritardandon, samt spela lite allt möjligt annat mush och ha trevliga tider.

Efter det så hade vi gympa, då vi skulle köra livräddning. Det gick ut på att moja med uppblåsbara dockor (insåg just hur fel det där lät) samt se på överpedagogiska filmer.

Sen kom jag basically hem och tog det rätt så lugnt. Dock hade jag ett väldigt långt och tungt samtal med Linus på kvällen i och med det politiska läget i världen/Sverige. Det slutade med att, efter vi hade lagt på, vi låg och skrev till varandra hur fantastiskt fin den andra var. Jag är otroligt för.

 

 

I torsdags var jag trött, i och med att det vart sent dagen innan, + att jag inte kunde sova. Dock hade vi ingen engelska, vilket var skönt och sånt, utan dubbelsvenska. Så, massa sånt mush och matte hade vi, innan jag och Elvira traditionsenligt lagade mat. Denna gång vart det bönchili.

 

I fredags började dagen med vokalensemble, då vi fick en jättecool R&B-låt typ i ansiktet. Skitsvår att sjunga, då den ligger precis i min skarv. Efter ensemblen satt jag och några andra och pluggade, innan historian, där vi genomgångade oss ännu mer. Sen slängde jag i mig lunch innan jag drog in till centralen, för att åka till Örebro på en utbildningshelg om politisk påverkan (som jag planerade). På centralen mötte jag Damir, vilket var mycket chokerande då jag inte visste att han bodde i Skåne. Men, vi gick på vårt tåg och jag satt och chillade med livet, läste, podcastlyssnade och sånt under båda resorna.

När vi kom fram var det lite kaos, då jag trodde att vi var försenade vilket vi inte var. Sen kunde vi inte få tag i våra hotellrumsnycklar eftersom någon mupp till hotellmänniska inte hade behållit dem (vilket hade varit cirka jättemycket smidigare). Men, efter ett litet tag hade vi fått våra nycklar och allt sånt, och då åts det en tämligen märklig middag på hotellet. Först och främst var maten både skum och inte god, sen var stämningen kring bordet också hyffsat märklig, vilket ledde till en del kaos-sms:ande.

Efter middagen blev det ännu mer kaos, då vi skulle köra lekar, och miljön vi var i inte riktigt lämpade sig för det. Så, vi fick akut komma på en annan lek, vilken hette psykologen. Just det, det var den som vi körde på klassresan. Det var väldigt intressant då vi bland annat lekte jul med släktkaos samt fulla människor. Efter det var det fritid, då jag tror att jag och Linus gick upp på rumet och hängde en del. Gitarrmusik spelade, och då hörde anders oss mitt i allt och dök upp, vilket slutade med bland annat ändå rätt vacker stämsång på shoreline och blowing in the wind. Sen var det ledsagarmöte. Under det hade vi väldigt kul åt Rasmus korta och konsisa svar, kan en väl säga. Annars tog vi kloka beslut och sånt. Efter det mötet hängde jag och Linus väldigt mycket den kvällen. Vi gick till Donken och åt, lyssnade på, och spelade musik och hade trevliga tider i största almänhet. Till sist, någon gång vid ca halv 1-1 gick vi och la oss.

 

I lördags morse var jag trött, då vi ju gick och la oss senare än vad jag brukar, samt att jag hade vaknat en del på natten. Men, jag tog mig upp, åt en charmig frukost, innan gruppen tog sig till ABF:s lokalen för att ha påverkanspass. Det började med att Samuel Somo (som är kejsare av ungefär allt av någon anledning) hade ett pass om kreativt påverkansarbete. Då körde han bland annat ett test där en skulle komma på vad en kan göra med ett gem på två minuter. det gick åt skogen för mig. Vi hade även lite allt möjligt annat mush udner passet, och det var ganska hjärnansträngande. Dock var han som sagt duktig. Och, det interna skämtet om tomatdryck mellan Linus och han kom obligatoriskt upp.

Efter det drog vi till Bagdad och åt lunch. Ja, pizzerian hette det. Där tog det jättejättejättelång tid innan vi fick mat, men när den väl kom var den god. Sen körde vi vidare med ett pass av Jossan om en sorts modell för ett bra påverkansarbete, där vi fick jobba en del med det. Också hon var väldigt duktig, men vi var ganska rejält döda efteråt. Då var det skönt att gå till ett tacoställe och få mat. Under den middagen fick jag dock tämligen negativ respons på kvällaktiviteterna vi i kursledningen hade anordnat.

Efter middagen sket vi dock i kvällslekar, utan vi gick till hotellet, och jag, Rakel, Crister, Jennifer, Emma och någon mer gick in på mitt rum och hängde. Vi hamnade i bra diskussioner, och sen var det ledsagarmöte. På vägen ner dit hade jag och Rakel ett riktigt djupt deeptalk då jag under väldigt kort stund lyckades lätta mitt hjärta väldigt mycket, och hon lyckades stötta mig otroligt mycket. Otroligt fint om du frågar mig. <3

Efter ledsagarmötet (då Rasmus fick order om att inte vara lika kortfattad...) hamnade vi alla så småningom (efter lite mer rumshäng) i hotellobyn där folk kom och gick, och diskussionerna lika så. Slutligen lyssnade vi alla på sommarpratet med Gud, vilket var tämligen amazing. Även när han medverkade i "dagens tanke" då han med var fin. Men efter det så gick jag och la mig, då klockan även då hade blivit sent.

 

Igår var jag mindre trött än i lördags, men jag kan inte kalla mig pigg heller. Men, frukost (och våfflor!) åts, och sen checkade vi typ ut, innan vi gick till ABF igen, och Linus höll ett pass om namnbyte. Vissa deltagare var... en aning missnöjda med upplägget, kan en väl säga. Men annars tyckte jag passet var väldigt bra, och jag tror verkligen på att ett namnbyte kommer hända. Efter det hade vi ett pass om vad vi ska göra med det vi har lärt oss som Rakel spontant höhll. Sen var det lunch på BK, innan vi fick gå konstutställningen "kännbart". Medan vi väntade på att få gå in stod vi dock och sjöng en massa kabarélåtar, vilket var charmigt. Själva föreställningen var också otroligt cool. Bland annat var det ett sorts urgröpt träd en fick ligga i, medan någon annan spelade på pianosträngar som fanns där. Vad som hände då var att en kände liksom basen i hela kroppen och det var jättehärligt. Det fanns även en stol som vibrerade jättejättemycket på något wierd sätt. Det fanns också ett vibrerande träd samt ett golv en skulle ligga på och känna en trummrytm. Massa asnice mush helt enkelt.

Efter det så åkte vi basically hem. Hemresan var intressant då jag fick höra ett indirekt/passivt bråkt. Also known as att två personer snackar skit om varandra så den andra hör det i telefon, både almänt om varandra och om vad den andra säger. Kaos. Men väl hemma sov jag mest, tror jag.

 

Idag har jag mest haft vanliga lektioner typ. men, jag träffade Annie igen, och vi avverkade Maria Gripe och Trolltider-julkalendern (och teatern jag var med i) och Montefjanton, bland annat. Jag har även idag pratat med Linus och konstaterat att han är bitchig till och från. Dock annan historia. Men nu är jag klar, så hejdå!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela