genomminblick.blogg.se

Fast jag vill tro att jag är poesi, är jag bara en galen estet

Ni gör kött och jag lagar mat

Publicerad 2015-01-29 20:54:58 i Allmänt,

Hejsan människor. Jag är trött, men kände att jag ville få någonting som åtminstone hade någon liten beståndsdel av vett i sig, gjort. Den där meningen blev märklig, jag vet.
Rubriken kläckte jag ur mig igår, och av oförklarlig anledning tyckte alla den var jätterolig. Dels att "så kött är inte mat då". Nej, det är det inte, just därför jag inte äter det. Sen att "göra kött". Ta någon i familjens arm? Och vafaan, den rubriken blev ju roligare i tal än i skrift, ju. Nu blir jag frustrerad.
 
Igår. Igår inträffade en lite smärre tragedi. Jag hade sista träslöjdslektionen i syslöjden. Jag kommer alltid minnas dig, du ljuva frist, då vi kunde flumma som förr i världen. Åter till äckliga oengagerade människor och ingen och vara med. Det var i alla fall jättemys att få hänga där inne. Sen var det ju en liten bonus att det jag gjorde blev bra med.
Sen hade vi NO, och då filmade vår slöjdlärare mig eftersom han hade någon utbildningsmoja då det behövdes. Och min dator bestämde sig för att få psykbryt, just som jag kommit in i vad som ligger närmast att kalla för flow (tänk in att det är NO vi har också...). Som tur var återhämtade datorfanskapet sig, så jag kunde flowa pyttelite.
Efter det hade vi spanska då vi fortsatte med låten, vilket var väldigt awesome. Det blir en extremt cheesy kärleksmoja. Men döm oss inte, vi kan inte spanska, och vi ville inte skriva om typ gurkor eller någons väg till skolan, utan vi ville göra något som åtminstone påminde om en bra text. Och så dålig blir den faktiskt inte, bara... cheesy och klyschig.
 
Lunch följde på detta, då satt vi och spydde galla över våran ena mentor. Vår mentala spypåse blev våran andra mentor, som vid den lunchen även fick tillnamnet Mesias (varför nu ingen kom på det tidigare, när det varit glasklart att så är fallet hur länge som helst). Vi hade även en diskussion om att kanske g-sus (hur fan skriver en ackord?) och Jesus hade någon koppling. Finns det en anledning till att en ofta spelar sus-ackord i kyrkopsalmer?
Sen hade vi SO då vi fortsatte på instuderingsfrågorna. Ugh. men jag blev typ klar-isch. Wiiii! Sen hade vi matte och jag ba "neeeej", men fick ändå en del gjort. Sen åkte jag hem, och vad gjorde jag egentligen? Fick psykbryt på min mail eftersom den hade gått in i en mindre strejk. I alla fall strejka mot allt som heter "skicka slaskblaskdemosar". Hur som helst fick jag i alla fall iväg den till både Elif och Linus. Demon på "flickan vid dörren" alltså.
Sen gjorde jag inget mer vettigt den kvällen, tror jag bestämt.
 
Idag hade vi rep, rep, rep och åter rep. Jag sitter just nu i en fabulös palestinaschal som jag ska ha imorgon, for your information. Repet hela den här dagen var ganska jätteawesome. Jag fick många öronorgasmer (jag hörde ju Adams låt ungefär jättemånga gånger). Sen blev jag lite sur, för på progglåten så hörs inte mina medsångare till mig. Vår lärare hävdar att det beror på att de inte sjunger i micken. Sångarna hävdar att ljudet är muppigt. Och jag tänkte typ att "vafaan, se till att det hörs människor, det blir liksom jobbigt att sjunga stämmor med dem annars". Jag hade även samma problem på den låten där jag kompar en kör, fast där hördes de åtminstone, bara väldigt svagt. Obs att jag inte nämner något om låtarna eller musikalens innehåll. Jag lovar dock att spoila allt när konserten är över.
 
Förutom repning har jag väl allmänt myst med mina klasskompisar. Vår snälla mentor kom med chokladbollar och festis, och hon blev än en gång Mesias i mina ögon. Därför får hon heta det i fortsättningen här i bloggen. Det var även en som kom med tårta som blivit över någon gång. Så hade jag ju naturligtvis även köpt bulle, så jag kände mig väldigt fikad den dagen.
 
Efter repet kom jag hem och typ dog. Pratade en del med Linus som gav mig märklig respons på "flickan vid dörren". Typ, han tyckte allting var bra, förutom den delen som jag är mest nöjd med, som han totalsågade. Eller, 50 procent av min nöjdhet ligger på den delen, 50 på det övriga. Så blev jag sågad, buhuhuhu. Men vi säger att han har dålig smak, för det handlade mest om en meningsskiljaktighet vad gäller texten, då han inte höll med om ett påstående i den.
 
Gud vad jag känner att jag skriver språkligt inkorrekt idag. Jag brukar göra det när jag är på bra humör av någon anledning. Och nu är jag på ganska bra humör, tror jag i alla fall. men jag vill ha popcorn. Så nu ska jag göra det.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela