genomminblick.blogg.se

Fast jag vill tro att jag är poesi, är jag bara en galen estet

"When you gonna make up your mind? When you gonna love you as much as I do?

Publicerad 2016-11-30 14:19:53 i Allmänt,

Hej! Hur är läget med er? För min del är det bra, men jag är relativt stressad, som vanligt känns det som. Dock är det kul saker som händer, så är nog ändå delvis för.
Rubriken är från "Winter" av Tory Amos, en mycket bra låt jag lyssnat på mycket det senaste.
 
Fredagen den 18 bloggade jag sist, och gjorde så samt chillade resten av tågresan, varefter jag kom till centralen. Där mötte jag Linus och vi drog till Max för han ville ha mat. Sen drog vi även till Coop för att köpa fika till LSU-folket. Vi sprang runt där ett bra tag och köpte allt möjligt mojs, chokladtomtar inräknat. Sen kom vi hem och hittade en Cristoffer Örnevik som jag trodde att jag typ inte hade träffat, vilket jag tydligen hade. Han låg i alla fall och lyckades, med god hjälp från Linus, provosera mig en hel del den där kvällen. De där två ihop borde vara en olaglig kombination... Denna kväll visade det sig att kladdkakan vi trodde att vi hade köpt visst var en kladdkakemix som skulle bakas. Men det hände inte då, för då ville jag sova.
 
LÖrdagen den 19 vaknade jag och var seg, men upp kom jag och frukost åts innan vi tog T-banan till där vi skulle ha konferens. Det gjordes, och ett litet race med Linus till konferenscentret hände, där vi bröt mot trafikregler och blängde på bilar som följde dem... Men vi kom fram och mötte Crister som skulle ledsaga under helgen, samt Linus sprang och hälsade på folk. Socially awqward som jag är gjorde ju inte jag det dårå, förutom när Linus presenterade mig för folk. Men, kaffe dracks och mötet började. Jag var redan här ganska död, men väcktes till liv av Linus kommentarer...
Lunch hände sedan, och massa gott bröd åts. Sen blev det olika gruppdiskussioner, en fotosesion med LInus i en tom mötessal följt av mer möte. I pausen hann jag dock träffa Rosaline, en person LInus pratat massa om, och han hade visst pratat massa om mig med henne. Så vi var lite over-exited över att träffa varandra, mycket fint.
En myspysdebatt om rösträttsåldern hände på mötet, och den var lång och folk var duktiga talare. Men till sist behövde mötet aktioneras och jag fick stå och byta om till finkläder på världens trångaste toa, vilket resulterade i smått akrobatiska ställningar då jag inte ville smutsa ner strumporna. När det var gjort skulle kongressmiddag ätas, vilket hände. Det var en oerhört god buffé med ännu mer gott bröd och solrossmör (nomnom) samt en svampsallad som var ännu mer nomnom. Jag satt tyvärr vid ett bord med massa hardcore köttisar som satt och klagade högljutt över den veganska maten, samt så hade de åsikter som inte direkt stämde överens med mina... Lite halvkul. Det slutade dock relativt tidigt, och jag och Linus tog oss hem, även om vi gjorde en liten avstickare till Matdags för att köpa grejer till kakan. Så jag kom hem, Linus lyssnade på hemska dansbandifieringar och fula försvenskningar och diskade ett berg. Jag bakade, och det gick ändå helt ok måste jag säga. Jag åt inte kakan själv, men de som gjorde det sa att den var god.
 
Söndagen den 20 gick vi upp och skulle just dra iväg när vi kom på kladdkakan. Så vi hann inte skära upp den och få med oss den. Men det övriga fikat hade vi med oss. Tillbaka på konferenscentret hade jag en jättefin diskussion med någon från ett teaterförbund om bland annat skolan och lärares roll, samt the awesomeness with barnteater (trolltider, I miss you!). När skolprat hände anslöt sig en masssa andra människor också. Men sen var det möte och rösträttsåldersdebatt fortsatte, och till sist skulle besluta. Det blev en mycket fin kontrapropositionsvoteringsturnering (det ordet är artikulationsövning mina vänner), vilket gjorde mig mycket exited, för sådana är myyyys! Dock hade presidiet här en Powerpoint de hänvisade till hela tiden med "som ni ser" och liknande, vilket Linus twittrade om och fick en ursäkt för. Han blev lite smått hyllad för sina tillgänglighetstweets den helgen för övrigt.
Men, beslutet togs och mötet röstade för att vi skulle verka för att rösträtts- och valbarhetsåldern ska sänkas till 16 år. Därefter fortsatte mötet med mycket prat om kakor och annat, innan en lunch hände. Jag var typ den enda som tyckte den var god. Folk är för tråkiga. Lite möte hände sen, innan en workshop om vad LSU ska jobba med typ, innan jag satte mig på tåget hem. Där fick jag sitta och panikarra, vilket var B för jag hade noll inspiration. Jag var dock ändå lite pepp, då jag fått bra betyg på min senaste uppgift och var överglad över det.
 
Måndagen den 21 började med sån, då vi fuskade lite med schemat. Vi fortsatte med julkort från New York och petade jättemycket på en fras. Jag fick även pratsjunga vilket var sjukt obekvämt. Lite övning följt av svenska hände sen, och jag fortsatte uppsatsa mig. Sen var det lunch och kör då julkonsertrep fortsatte hända. Efter kören gick jag och Isac och genrepade, innan jag, Elin och Lovisa övade. Sen gick jag till hemmakväll och köpte godis, för vi var kvar för vi skulle kolla på Schindler's list till sent på kvällen. Detta hände, och den var väl ungefär som sist.
 
Tisdagen den 22 började dagen med gemuprov, vilket kändes ovanligt dåligt tyvärr. Kan bero på en del tekniskt strul, men det löste sig. Arrkomp hände sedan då Klasse P gick igenom något matematiskt mush om strängar som delas på mitten, olika intervall, övertoner en kan höra i toner och jag fattade inte ens hälften. Det var dock kul. Svenska hände sen då jag gjorde det sista på uppsatsen. Sen var det en nervös lunch innan naturkunskapsprov, vilket gick käpp rätt åt skogen. Dock inte så konstigt, med tanke på hur lite jag lyssnat på lektionerna. Sen var det matte, innan jag och Isac soundcheckade inför låtskrivarkafféet. Detta gick bra och allt sånt, och massa människor i klassen var där och alla var peppiga. Det var dock kaoskaos med vem som skulle upp när och allt sånt.
Spelningen gick bra. Jag körde "soundtrack to a debate" och jag fick lite för mycket flow på sina ställen, men är ändå överlag nöjd. Alla andra var också jättebra. Malin i klassen spelade gitarr som en gudinna, och jag trodde literally att det var två gitarrer. Gustav i klassen hade en mysig låt, dock insåg han för sent att någon stämt ner gitarren ett halvt tonsteg... Dock var det en som stack ut, och det var en tjej jag inte kände som hette Olivia. Hon gjorde en så bra låt som berörde mig så oerhört mycket! Jag önskar verkligen jag hade skrivit den själv, för den var såååååå braaaa!!! Den satte verkligen ord på vad jag kände under en period i mitt liv, så perfekt så det borde inte vara möjligt ens. Jag satt och typ mentalt grät hela låten, och efteråt hann jag inte säga något till henne för hon drog.
Så jag kom hem efter det och var jätteglad över det där hela kvällen.
 
I onsdags började dagen med digitalt skapande, då jag jobbade på med mitt copycatförsök av en låt (det var meningen att kopiera). Jag fortsatte att inte vara nöjd, men gjorde det bästa av situationen. Sen var det ensemble då vi fortsatte med "En skömansbrud" samt en ihopmojsning av två slängpolskor. Det var mycket vackert, men min inre metronom gick lite crazy bananas. Efter detta hände lite engelska innan lunch. Gympa hände på det, följt av psykologiprov, vilket var hemskt. Som avslutning hade jag arrangering komposision där vi pratade ackordfrämande toner, innan jag stack iväg för soundcheck med Lovisa och Elin. Väl där satt Johan Bergman (min pianomässiga förebild) där och jag fick lite småpanik, men jag gjorde ok ifrån mig. Sen drog vi till BK och åt innan konsert hände. Det gick väldigt bra, förutom ett par småfel jag gjorde och som jag blev lite småsur på mig själv för. Annie (sångaren från Toxic) sjöng även en jättefin Queen-låt med ett ännu finare tal till, och jag blev helt rörd och hon var bra och allt var vackert!
 
I torsdags hade vi D-dag, vilket innebär att en bara behöver vara i skolan om en har missat prov. Men Systerskapskören repade vilket hände i teatersalen. Denna konstaterade vi var Latins vid behov-rum, innan vi körde en hel del. Bra grej. Sen fick vi dock deppiga mail om att vi inte fått rättigheter till massa låtar, så vi satt i en klump och deppade över livet. Deppigt var mitt humör sen när jag mötte Elvira. Vi tog oss till Lund där jag hade ett läkarbesök, innan vi åt på Avokado, ett salladsställe med oförtjänt dåligt rykte och underbart namn. Just avokadosarna var dock det sämsta med stället, då de var omogna och stenhårda.
Efter detta kom vi hem och lagade mat, jag minns dock inte vad. Jo just det, någon indisk gryta var det.
 
I fredags gick jag till skolan och hade psykologi där jag skulle sätta min stressnivå på en skala från 1-10. Då var den extremt låg då jag kvällen innan både lämnat in arr och uppsats. Säg den lycka som varar... Anyways, vi hade det, och sen var jag ledig då jag skulle på RFSL Ungdom:s medlemsträff. Så jag åkte hem och packade om innan jag mötte Elvira som lekte tågledsagare. Tågresan var mysig och så, men det var först när jag gick av som jag mötte mina skånska medresenärer. Vi gick och tog glögg som serverades på centralen, väntade en stund innan en minibuss hämtade oss och tog oss till folkisen där vi bodde. Väskdump hände, följt av middag. I matkön träffade jag Jacko, en RFSL-människa som tydligen träffat mig när jag var liten, och dessutom kände typ alla mina vänner. What? Middag åts, varefter vi hade en samling i en aula som var väldigt o-aulig. Där hände massa praktisk info, följt av kalkonbrottning, där deltagarna hade ben och armar i en tröja typ. Oklart, och jag var inte med. Men roligt. Efter det gick jag ut på promenad med några, innan jag satt och hängde med Lucy och Carro (två av de tre jag kände på stället). Jag gick dock och la mig rätt så tidigt.
 
I lördags hände frukost när vi vaknade, och mysiga samtal med några. Samling och basgruppsmöte hände (en hade möte med några medlemmar lite då och då under helgen för att se om allt flöt typ). Sen hade jag ett pass om NNätverket för Normkritiska Skolgrupper där jag fick avreagera mig på världens hat mot Systerskapskören, och jag fick höra en massa historier som var hehmska. Vi blev klara lite tidigare, och då satt jag i pysselhörnan och dekorerade min käpp med små klistemärken, formade som djur. Bland annat massa delfiner, vilket jag blev mycket glad över. Sen hände god lunch, följt av ett pass om ömsesidighet och kommunikation under sex. Under det passet satt jag även och pratade en del med en malmöitisk kontrabasist jag visserligen pratat med en del innan, men nu ännu mer. Passet var rätt mysigt, men lite tråkigt. Sen hände separatistiska diskussioner, yaaay! Den första jag gick på var för ickemonigama, dä jag satt med tre stycken Ronjor, alla med pronomenet hon. Så när någon frågade "vad tycker Ronja om det här?" var det väldigt kul. Diskussionerna hahndlade väldigt mycket om datingforum (och jag och Ronja Helt satt och deppade över hur få sådana det finns) samt om öppenhet och sånt kul. Efter en stund kom en som hette Linnea, så jag var inte ensam Ronja-normbrytare. Men jag drog så småningom till bi/pan-passet, vilket var mer flummigt och mindre givande tyvärr.
Middag hände sen, följt av ytterligare samlingar och sånt. Sedan mina vänner hände en fin upplevelse, nämligen torka aldrig tårar utan handskar-maraton. Jag fick en syntolk (wich is Amazing) tilldelad mig, vid namn Mira. Hon var fantastisk på alla sätt och vis måste jag säga! Jag kände också att stämningen i pauserna speglade filmens gång väldigt väl. efter första var stämningen uppsluppen och kärleksfull, och vi pratadlite om några i min klass jag vill shippa. Efter andra pausen var stämninge mer tryckt. När filmen var slut gick vi ut i en gråtande klump. Det vill jag också ge credit för till Mira, att hon lyckades syntolka och typ gråta samtidigt. För det gjorde vi alla kollektivtoch alltså, jag gråter aldrig till filmer, men här satt jag som ett litet barn! Och alla var fina och kramades och klappade på varandra. Och någon sa "vi ska torka varandras tårar. Utan handskar" och det var lite för mycket för att hantera just då! Oerhört fint! <3
 
I söndags åts frukost och vi packade ihop. Sen gick jag på ännu ett polypass som var mycket mycket givande. Så mycket diskussioner hände att en deltagare sa "alla som vill fortsätta prata poly sätter sig vid mig på lunchen" i slutet av passet. Detta hände, och mer diskussioner hölls. Liknelsen till att revidera stadgar när en går in i en relation hölls, och alla årsmötesnördar med mig var i himlen. Efter lunchen var något mer pass om medlemsbildning. Då upptäckte jag att det fanns ett piano på stället, vilket jag inte upptäckt innan. Passet var sådär, men sen var det typ utvärdering och en stor kramklump i ett av rumen. Sååå fint! Sen fick jag vänta lite och under tiden satt jag och kontrabasisten och jammade lite. Tågresa hem hände sen med en del mysiga diskussioner och en del sömn. Väl hemma möttes jag av en låta julskallar, vilket var Amazing!
 
I måndags började dagen med gemu, då vi fick planka "lay all your love on me". Svårare än vad jag trodde dock, men kul. Sen fick vi en föreläsning om individuella val, och jag blev nästan pepp på att vara med i Malmö Stads Luciatåg när jag hörde om arvode och rimligt upplägg. Lunch hähnde sen, följt av intensivt körrep, och grejer blir nästan bra!
 
Igår började dagen med sånd, då jag äntligen nästan satte julkort från New York helt och hållet så som jag ville sätta den. Jarrå! Sen kom arr&komp, då jag fick kastat i ansiktet att musikerna vi ska göra ett projekt med vill ha en skiss om en vecka!!! Jag hade inte skrivit en ton at the time, men jag gjorde det på lektionen. Jag var kort sagt panikslagen, och är det än. Sen hade vi svenska, då vi fick prov kastade i ansiktet. Sen var det lunch, och naturkunskap då vi fick prov kastade i ansiktet... Skjut mig! Dagen avslutades med matte, då vi fick göra ett test på vad vi kunde, vilket gick åt helvete...
 
Idag har jag haft digitalt skapatnde och redovisat grejsimojs. Sv ar det ensemble då våra låtar börjar ta sig och jag får sjunga drilligt och fint. Sen en kaosengelska, och sen inget mer. Nu måste jag seriously vila inför

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela