genomminblick.blogg.se

Fast jag vill tro att jag är poesi, är jag bara en galen estet

"Så ljus är dagen i denna tid, då patriarkatet har brunnit"

Publicerad 2016-12-12 20:51:11 i Allmänt,

Hej kära blogg! Nu var det ett tag sen, igen... Jag orkar inte! Läger är bra, men jag är lite halvt inne i någon sorts lussebubbla, och så kommer verkligheten tillbaks... Dock luktar det just nu lussebullar i mitt hem, så jag är ändå för det här med livet.

 

Rubriken är en textrad ur en av våra (Systerskapskörens) lucialåtar, som jag tyckte passade som rubrik.

 

Den 30 november efter att jag bloggat åkte jag till Johanneskyrkan för att ha julkonsert. Det första jag möttes av var en stressad körledarhanna och ljudet av någons soundcheck. Snart var det min tur att soundchecka dock, och jag fick massa beröm efteråt, mycket fint. Jag var ju också skitnervös, så det gjorde väl sitt.

Efter soundcheck gick vi och värmde upp i församlingshemmet, och det var lite småkaos i vanlig ordning. Men, fint var det, och sen stod vi i kyrkan och drog igenom våra låtar innan tunnbrödsrulle serverades. Den var god, och jag hade ett fint samtal med Leo under tiden jag åt den. Leo peppade mig även oerhört mycket inför konserten. Den är fin, den där Leo!

 

Efter ätande samt flummsjungande på låtarna så gick vi ut och ställde upp oss. Sen mina vänner var det fina grejer! Att först inleda med "Rejoice", den pampigaste av pamplåtar, och göra den bra. För att sedan sitta och vara nervös och lyssna på folk. Och sen, så körde jag dårå. Skitnervös som sagt, och det hjälper ju inte att sitta där vid pianot i en fullsatt kyrka. Jag fick dock en mindre uppenbarelsen efter typ halva låten. Typ att "men vafan, det här går ju bra. Då tycker jag avtt du ska ha kul Paulina". Så jag tänke "okidoki" och hade det! <3 Sen satt jag där och kunde inte sluta le.

Efter det körde kören sitt övriga mush vilket ju också var kul och så. Men sen fick jag typ asmycket beröm av lärare och allmäna människor som var där. Och alla var jättejättesöta! <3

 

Torsdagen den 1 dec var jag lite smådöd vill jag minnas, och det blev ju inte bättre av att jag fick tillbaks ett matteläxförhör som hade gått åt skogen. Naturkunskap hände på det, vilket ju är sådär halvkul. Lunch, svenska och engelska hände sedan, varefter jag och Elvira gick och köpte RS-konferensgodis till mig och lagade mat. Jag minns dock inte vad vi gjorde. Jo just det, typ bönchili eller något sånt. Sen satt jag och pluggade den kvällen, tror jag.

 

Fredagen den 2 dec började med mysig psykologi där vi pratade det kognitiva perspektivet, om uppmärksamhet, kategorier och mallar och sånt kul. Väldigt intressant. Därefter hade jag i vanlig ordning en håla då jag satt och arrade tror jag, innan lunch och pianolektion hände. Jag tror inget spektakulärt hände där, lika så inte på engelskan och historian som följde. Jag blev dock mycket glad på gemun, då vår lärare gick igenom mitt absoluta favorit-musikteoretiska koncept i hela världen. Mellandominanter. Mysiga pysiga grejer! Efter det lekte Elvira SJ-ledsagning och vi köpte sallad till mig. Sen satt jag på ett tåg i typ jättelänge och skulle ha jobbat, men det sket sig i vanlig ordning.

 

Väl framme i Stockholm var jag trött och irriterad, men Linus, Vinsa, Aron och Carro (missade jag någon?) mötte upp mig på centralen och vi tog oss till hotellet. Där dumpade vi oss själva samt gick till baren och drack alkoholfria drinkar. Tyvärr var min inte alls lika god som när jag var där sist, synd. Under barvistelsen kom vi visst in på ämnet sex, och Linus konstaterade att vi var de där jobbiga jävlarna som satt och snackade högt om våra sexliv mitt i en bar. Rätt kul att vara jobbig ändå.

 

Lördagen den 2 var jag död, men jag och Linus (vi delade rum igen, vi gör visst det typ jämt) tog oss upp och ner till frukosten. Äggröra åts och jag blev glad. Sen satt vi mestadels på kansliet och hade styrelsemöte den dagen. Detta flöt på väldigt bra, och bra diskussioner hände. Vi åt även bagetter till lunch, vilka vi gjorde själva. Och det här är illa när jag även denna gång härmar Lucy i hennes kombinationer av mat. Men, det blev gott och jag blev mätt och allt sånt.

 

Efter styrelsemötet var vi med om en märklig upplevelse. Några ljudkonstnärer kom för att visa sitt verk "osynligt moln". Vilket var... Wierd, wierd, jättekonstigt och... wierd. But not in the bad way, tror jag... Asså det går typ inte att beskriva. En fick i alla fall hörlurar, och så var det tredimentionella ljud. Och massa ljud. Jag fick i alla fall en upplevelse att gå helt in i sig själv och ljuden, och jag blev väldigt avskärmad från resten av världen. Det var en väldigt avslappnande känsla, men alla ljud gav mig också lite huvudvärk efteråt, mindre bra. Dock oerhört häftigt som sagt.

 

När det var gjort drog vi till O'learys (hur stavas det ens? Orkar inte) och åt middag. Väldigt god sådan om du frågar mig. Jag och Lucy satt under middagen och diskuterade RFSL Ungdom och dess awesomeness. Det slutade med att vi alla hamnade i en rätt så oangenäm och hetsk diskussion om en av deras standarder som vi (jag + Lucy) förespråkade. Alla andra var kraftigt emot... Jag kände dock att vi som var för teamworkade väldigt bra. När den ena inte kom på något att säga tillbaks gjorde i princip alltid den andra det, och vi kom in i ett flow.

 

Efter det var stämningen tyvärr lite halvdålig, men vi drog, jag fick springa tillbaks efter min väska (personalen hade till och med ringt efter oss när de såg min glömda väska, fina!) och vi gick tillbaks till hotellet. Stämningen blev dock bättre. Väl tillbaks väntade jag ett bra tag på Linus som skulle ha samtal med valberedningen. Det tog tid... Men jag gick till baren ett tag och satt där och hade bra diskussioner, innan det var min tur att ha valberedningssnack. Det gick sådär enligt mig. Sen gick även de och Linus till baren, men vi gick snart upp igen, jag hann konstatera hur korkad Linus kan vara och sen gick vi och la oss.

Den kvällen/natten minns jag dock som rätt så B, då jag mådde dåligt över diverse saker som blev ett härligt litet mos i min hjärna. Jag tror jag tänkte och kände väldigt mycket den kvällen.

 

Söndagen den 4 vaknade jag och var ännu dödare. Dessutom mådde Linus illa den stackaren. Men jag tog mig ner till frukosten, vilken åts, och sen hände massa styrelsemöte hela dagen. Tomatis-pizza hände med, vilket alltid är oerhört trevligt (i synnerhet då en igen får härma Lucys matkombinationer). När mötet var klart åkte jag i stort sätt hem.

 

I måndags började jag inte förrän halv elva, då min gemu var inställd. Så jag åkte in till skolan och hade svenska och mentorstid och lunch innan jag åkte hem och gjorde något, oklart vad. Sen var det julkonsert igen, något jag var lite halvopepp på, då jag liksom kände mig klar, eftersom jag hade gett allt onsdagen innan. Men sånguppvärmning hände i ett församlingshem, mat åts och allt flöt ändå. Konserten gick även ok, och den kvällens solister var bra. Och det var skönt att konserterna inte var fler.

 

I tisdags började jag med en sånglektion som var alldeles för teoretisk för min smak, jag fick dessutom en genreanalysuppgift i skallen. Tydligen ska jag sitta och lyssna på vokaljazz under jullovet... Kul.

Efter detta hade jag arr&komp, då vi fick jobba vilket var skönt. Jag tror dock inte jag kom särskilt långt tyvärr. Sen var det svenska, lunch, naturkunskap och matte, och den sistnämnda är alltid hemsk.

 

I onsdags började dagen med digitalt skapande då vi fick en uppgift att spela in en massa ljud i skolan som vi sen ska göra en komposition av. Kul och allt sånt! Så hela gruppen sprang omkring och tryckte på hissar, knäppte på brandvarnare, sparkade på väggar och sånt kul. Sen skulle vi rensa vilket också var kul, då alla tagningar kanske inte blev helt och hållet hundra. And that was it. Sen hade jag ensemble då vi basically fortsatte jobba, inget spektakulärt hände.

Därefter hade jag lite engelska, följt av lunch och idrott då vi hade någon kordinationssak. Sedan hade vi psykologi då jag tror vi pratade mer om scheman och sånt kul. Sedan hade jag en hemsk arr&komp-lektion, för då skulle vi lämna in skisser till musikerna. Det första jag inser är att Klasse P delar ut mitt extremt fula partitur till inte bara musikerna utan också alla andra. Sen så lät det inte vackert alls heller... Inte kul alls! Och de andra hade dessutom:

1. Kommit skitlångt

2. Var skitduktiga

 

Så, lite bull. Men sen kom jag hem och allt sånt.

 

I torsdags var en intetsägande skoldag med matte, svenska och engelska. Jag träffade dock Elvira sen, och vi gick hem och gjorde kaosquesadillas som inte blev bra. Jag behövde dessutom stressa mitt i allt då jag skulle på mitt första lussande med le kör. Mitt i allt konstaterade Elvira att jag var korkad, då jag, av någon anledning, lånat ut mitt enda lusselinne...

 

Så det slutade med att vi fick springa till Potato Potato:s lokaler. Där blev jag i alla fall mött av en peppad kör och några fina erangörsmänniskor. Sen hamnade vi i en louge där vi snabbt fick dela upp stämmor, tallappar och sånt (sen fick vi rutin på det där). Sen försökte vi akut-öva, vilket ändå gick helt ok. Mitt i allt gick vi även ut i lokalen för att titta, för det var någon typ av julmarknad där. Alkoolglögg och pepparkakor serverades, samt mysig juljazz spelades. Peppigt!

Sen bytte vi om och jag försökte få på mig världens minsta lucialinne. Det gick inte. Så jag fick låna någons världens näst minsta linne. Det gick bättre. Sen körde vi, och med tanke på kaoset innan så gick det riktigt jävla bra om jag får säga det själv. Publiken var peppad och allt sånt, och saker flöt. Jag inser även att det är kul att solo-sopran-oa. Så, mycket fint helt enkelt! Jag var lite halvpepp innan på det där med Lucia, men nu blev jag helpepp istället.

 

I fredags började dagen med psykologi, då jag såg the story of my life i en stencil. Eller rättare sagt jobbade vi med kognitiva förvrängningar, vilka jag uppenbarligen ägnar mig väldigt mycket åt. Uppenbarelser osv. Alla andra i min diskussionsgrupp kände även typ samma. Jag fick även höra en del om deras kärleksproblem, vilka jag inte alls kände igen mig. Utifrån mina relationer lät de till och med absurda.

Efter psykologin satt jag och fikade, drack svinstark ingefärsshot, socialiserade en stund och arrade den andra stunden. Sen käkade jag lunch innan piano hände, där jag bland annat fick improvisera över en ackordföljd som finns i en av mina halvfärdiga låtar. Jag blev lite inspirerad att återuppta den faktiskt. Jag fick även lite halvt orimligt mycket credit för harmoniseringsförslag, vilket var fint. Sen fick jag gå till historian och kolla på "the reader" som vi ser där. Väldigt intressant film. Slutligen avslutades dagen med gemu, då vi jobbade mer med mellandominanter samt ledtoner (Klasse P, du hann före, tyvärr). Sen kom jag hem och tog det relativt lugnt, skälde på Linus för att han inte kommer med relevant information och sånt kul.

 

I lördags var jag trött, men upp skulle jag för vi skulle lussa på Queer frulle i Lund. Så upp kl 7 på en lördag, yaay! Men upp kom jag, och jag mötte en kör, och vi drog till Lund och möttes av fler trevliga människor. Vi var dock väldigt få, men vi var tappra och körde ändå. Dock fick vi stryka en låt pga kaos helt enkelt.Men som sagt, det flöt på och vi började så smått få in en rutin här. Fint! Jag fick även under denna dag äta vegansk risgrynsgröt gjord på kokosmjölk. Nomnom!

Sen kom jag basically hem och tog det rätt lugnt. Pluggade dock en hel del, vilket var oerhört skönt att få undan.

 

Igår gick vi också upp svintidigt, yay! Denna gång skulle vi till Lesbisk Frukost i Malmö, för övrigt samma lokaler som Potato Potato. Så vi kom dit, ockuperade diktatoriskt samma louge som sist och fick så småningom dela den med en hund. Söt hund, men jag tror inte den uppskattade vår närvaro. Men, vi bytte om och allt sånt. För övrigt hade jag både igår och i lördags en julgransstjärna fastsatt så den hamnade bakom mitt huvud, vilket enligt folk såg mycket mycket vackert ut. Men, vi körde och det var amaaazing!!! Folk grät, och skrattade, och applåderade, och vi hade flow, och allt var fiiiint!!! Och de jublade som galningar när vi gick ut, och det gjorde vi med och stod i en kramande, skrikande klump i lougen. Dock ylade också hunden...

Efter detta gick jag ut och tog julmust och pepparkakor innan Elvira mötte upp mig, och vi gick till Emporia. Där köptes julklappar, målarfärg (vilket jag behövde) samt Frozen Yoghurt (nomnom). Sen kom jag hem, var hemma en stund, innan möte med Systerskapskören hände, för det tyckte vi behövdes. Vi satt och gjorde statements om skivor, åt pepparkakor och äppelpaj, mös och gjorde stämindelningar. Ett missförstånd när någon läste upp en kommentar på facebook hände även. Skillnad på allt och alt är liksom ingen när en säger det...

 

Idag började dagen med gemu som var rätt så tråkig, innan vi hade sista svenskan inför provet imorgon. Sen var det mentorstid då lite individuella val gjordes (typ att jag ska vara med i kammarkören förhoppningsvis) och sen var det lunch och så kom jag hem. Väl hemma tänkte jag blogga, plan blev icke verkställd. Men en del annat hände, och jag åkte sedan in till skolan för att öva/gå igenom grejer med kören inför kvällens lussande. Övandet var mys, och sen gick vi till Tilde som både granne med HaBiTat Q, stället där vi skulle lussa. Så där bytte vi om, och tågade in och körde. Detta tåg var enligt mig inte det bästa, men publiken verkade peppad. Eller, de var lite sparsamma med applåder under tiden tyvärr, men när vi gick ut jublade de som galningar, och vi bildade kramklump igen. Fint! Efter det kastade jag i mig lite mas innan jag kom hem.

 

And now I'm done for now. Adjö!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela