genomminblick.blogg.se

Fast jag vill tro att jag är poesi, är jag bara en galen estet

"Blind kärlek uppstår när man inte ser varandra"

Publicerad 2016-11-18 19:32:10 i Allmänt,

Hejsan hejsan bloggen! Hoppas ni mår bra och allt sånt. Jag sitter på ett tåg och borde arra, vilket jag obviously inte gör, vilket inte mina studier alls gillar faktiskt. Men, aja.
Rubriken kläckte Linus ur sig i onsdags. Vi båda tyckte den var djupare än vad den ser ut att vara, och jag personligen analyserade en hel del kring den. Och förlåt Linus om det inte är rättcitterat!
 
Tisdagen den 8 började bra, med sånglektion, vilket kändes länge sedan. Julkort från New York-övande hände, och en hastig och lustig transponering. Mycket kul. Efter det hände en fantastisk arr&komp-lektion där Klasse P gick igenom reglerna för att skriva atonalt, något som var oerhört kul. I synnerhet när vi fick skriva, för det är lite galet. Väldigt matematiskt though, but in the good way.
Efter det tror jag vi hade svenska då gramatik hände, inte så sexigt. Sen var det lunch, naturkunskap och matte, vilket som alltid är hemskt. Sen kom jag hem och gick basically igen, för då Nettan fyllde år skulle jag med familj ut och äta på Rebell (ett legendariskt ställe). Vi åt där när jag fyllde år, men denna gång var maten lite mindre god tyvärr, dock med fantastiska efterrätter. Mycket fint. Under middagen satt vi och bland annat diskuterade presidentvalet, städmani, minnen och mycket mer. Efter denna åkte vi hem och jag hade ett väldigt bra telefonmöte med Riksstyrelsen. Vi hann också med relativt många av de punkter vi skulle hinna med, vilket känns bra.
 
Onsdagen den 9 vaknade jag, och blev med en gång så att säga lite trumpen... Denna sinnesstämning genomsyrade hela den dagen. Men, jag skulle börja dagen med folkmusikensemble vilket är trevligt. Eller, trodde jag då... Vi hade ett lärarbyte, vilket drog ner oss rejält insåg jag med en gång. Vår gamla var så oerhört ambigös och fin med oss, men vår nya är i ärlighetens namn rätt tråkig. Halvtråkiga låtar med fula harmoniseringar hände också. Dock slogs jag och Daris på skoj om en triangel, och någon utbrister något om triangeldrama, vilket lyfte dagen.
Efter ensemblen hade jag och Isac en kort men kvalitativ övningstid, då kämpande med synkoper och sjysta slides hände. Sen var det engelska då vi i Romeo and Juliet-gruppen fortsatte läsa. Därefter hände lunch, som sen skulle följas av idrott. Trodde vi, den var visst inställd. Så jag satte mig och pluggade en del i skolans kaffé där jag gillar att plugga. När den hålan var slut blev det psykologi, då vi pratade om attityder och fördomar och annat intressant.
Efter psykologin hade vi arr&kkomp-seminarie då kompositörsmänniskor från Musikhögskolan kom och snackade. Tyvärr avskräckte de också mig rätt rejält från musikhögskolesstudier, då det lät svinsvårt och hemskt och läskigt och allt sånt. Därefter fick jag typ springa till Inkomst, då trans- och tjejjouren skulle byta namn och Systerskapskören skulle spela. Väl där var det dock kaos och jag fick äta en veganpirog samtidigt som jag sjöng upp i princip. Sen skulle jag boka om en taxi jag inte fick tag i, och det var ännu mer kaos. Spelningen var också kaos, med för få stämmsångare och ett krig mot min hals. Sen fick jag springa till den taxi jag trots allt hann med, och då kunde jag äntligen hem och typ sova.
 
Torsdagen den 10 började med hemsk matte, följt av en håla jag tror att ja lade på plugg. Lunch och en svensklektion där vi diskuterade unge Werthers lidande hände sen. Väldigt intressant diskussion. Dagen avslutades med engelska då Michael så att säga demonstrerade hur en kan få en estetklass att bli knäpptyst... Jag har fortfarande inte riktigt återhämtat mig efter det chockande besked han gav.
Efter det gick jag och Elvira hem och lagade mat, som åts relativt snabbt då vi (familjen) skulle gå och kolla på Robins-inspelningen. Den spelas ju in på vår skola, vilket är oerhört wierd, då en är på sin skola på fritiden. Så, vi var där och kollade på det, vilket var väldigt roligt måste jag säga. Plura sjöng ett recept och Clara Henry briljerade i vanlig ordning.
 
I fredags började dagen med psykologi, då diskussioner om diverse grupper hände. Oerhört intressant, som alla psykologilektioner. Därefter väntade en evighetslång håla jag tror jag spenderade produktivt, innan piano. Dessa lektioner är alltid väldigt mysiga om du frågar mig, så även nu. André (som läraren heter dårå) kastade obskyra ackord på mig i vanlig ordning, samt ett par intressanta sidospår om Trump, hur olika instrument är könskodade, patriarkatets roll i hur mycket coachning olika instrument får samt en del anekdoter hände. Jag blev även jämförd med Tory Amos, vilket är en artist jag inte blivit jämförd med. Också en väldigt cool artist.
Efter detta gick jag direkt till historia, då vi lottade ut folkmord till våra folkmordsarbeten. Intressanta grejer. Dagen avslutades med vad jag tror var en intetsägande gemu, innan jag åkte hem och tog det lugnt. Min bror dök också upp den kvällen, vilket var trevligt.
 
I lördags åkte vi i familjen basically till Mossbylund, ett spa vi skulle åka på som ett firande av Nettan. Så jag, bror, Pappa, Nettan, Johanna med partner samt Britt var där. Vi hade kaos att hitta dit och åkte runt i skånska konstiga hålor innan vi kom rätt. Väl där badade vi i en kall pool (som skulle varit varm) samt en varm, men knökad bubbelpool. Jag fick även en massage vilken tyvärr var lite antiklimaktisk, men ändå helt ok.
Efter detta gick jag och bytte om till mer fancy kläder innan gåsamiddag för alla köttisar hände. Ja, att äta gås är ju en grej i Skåne. Men jag åt någon mystisk pumpagrej, samt en skum äppelkak-isch. Eller, more like äppelkaksfyllning med små degklickar som smakade marsipan vid sidan om. Konstigt. Under den middagen hamnade jag och Isak i en intensiv diskussion om hans Kalmerspluggande vs mitt arrkompande, samt likheterna mellan matte och musikteori.
Efter det gick vi typ och la oss.
 
I söndags vaknade jag och var seg, men vi tog oss upp och ner till en fantastisk frukost. För alltså, it was so fucking Amazing!!! En äggröra som fick mig stöna rakt ut, yoghurt med hemgjord nomnomnommysli och massa fröer och grejer. Sen fanns någon typ av ingefärsshots också som var mycket goda. Detta gjorde min dag! Så jag åt en jävla massa, och sen väntade vi typ på folk som skulle göra behandlingar innan vi stack. Väl hemma hade jag pluggpanik men gjorde en hel del, så jag hade lite mer kontroll sen.
 
I måndags började dagen med gemu, vilken flöt på relativt ointressant. Förutom att vi fick planka en av mina gamla sångläxor. Efter det hade jag håla, så jag satte mig och övade en del. Mycket kvalitativt. Jag hörde även Isac öva i ett grannrum (jag kände igen stycket), vilket resulterade i att vi berömde varandras övande efteråt. Fina grejer. Men sen var det svenska då vi började skriva uppsats (det gick åt skogen), lunch och kör. På den sistnämda fick vi köra rejoice (såååå fin låt) vilket dödade mina stämband, och Johan the piano legend är ju inte precis opetig med detaljer heller...
Efter detta övade jag och Isac en stund, och vi är typ klara nu. Sen skulle jag ha ett möte med Syncentralen, vilket hände.
 
I tisdags stod sång först på schemat, då vi filmade min ansökan till julkonserten. Det blev uruselt, men enligt Monika gjorde det inget... Jag är fortfarande skeptisk. Arr&komp hände sedan, då obskyra skalor gicks igenom (den doriska är officiellt min favorit). Sen fick vi skriva efter de skalorna, vilket var typ lika kul som att skriva atonalt. Efter denna lektion hade jag och Isac ett oerhört viktigt samtal om arrkompgruppen, innan svenska med mer uppsatsskrivning hände. Lunch, naturkunskap och matte hände sedan, varefter jag och Elvira gick hem och lagade mat. Det tog jättejättejättelångtid och blev halvgott tyvärr, men jag var död när det var klart.
 
I onsdags var en dag då en var ledig, förutom sitt utvecklingssamtal. Detta innebar heldagsrep med Systerskapskören. Så jag åkte dit på morgonen och blev välkomnad med kaffe, smoothie och pepparkakor. Fina grejer. Det hände väldigt lite rep under den dagen vill jag minnas, men intressanta mail skickades, vi organiserade upp oss och allt sånt hände. Jag fick också jättemycket pepp av Amanda efter utvecklingssamtalet som jag kände mig lite deppad efter.
 
I torsdags började dagen med matte och ett läxförhör kastat i ansiktet som jag helt glömde bort (resultatet blev där efter...). Kaosgenomgångar hände med. Efter det fick jag, Elin och Lovisa för oss att öva en låt på 20 min. Det gick åt skogen. Sen var tråkig naturkunskap, lunch och en väldigt flowig och bra svenska. Därefter hände den mest kaosartade engelskan jag någonsin varit med om...
 
Idag hade vi psykologi först på programet, där vi pratade om lydnad. Milgram-experimentet, auktoriteter, grupptryck, roller och sånt kul. Sen blev jag orimligt glad när jag kom till kafféet, då lussibullar och julmust fanns. Så, en överlycklig jag satte sig och socialiserade med Teo i princip hela den hålan. Därefter hände piano, där jag insåg att jag är ganska trög och en rätt så hopplös elev... Fler sidospår hände, bland annat om hur ett samhälle där inget var könskodat skulle se ut, och hur folks könstillhörigheter skulle påverkas av det. Mannlig feminism berördes också en del. Mycket givande.
Efter detta gick jag, Elin och Lovisa och övade, den här gången lite längre stund. Och, jag fick sitta vid ett fantastiskt piano, vilket är så Amazing så jag var överlycklig! Därefter var det en historiaföreläsning om förintelsen om hände, följt av gemu då ännu mer låtplankning hände, samt prat om melodiska skalor och grejer.
 
Sen dess har jag i stort sätt åkt tåg, och nu bloggat. Adjöss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela